Θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία δραστικών, ενεργών συστατικών της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς. Τα πεπτίδια χάρη στο ρυθμιστικό τους ρόλο ωφελούν, όπως αποδεικνύουν οι έρευνες, πολλαπλά την επιδερμίδα. Αξίζει γι’ αυτό να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

post item

Τι είναι: Τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων. Για να το καταλάβουμε καλύτερα, τα αμινοξέα είναι οργανικές ενώσεις οι οποίες αποτελούν τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών, μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και λειτουργούν ως αγγελιοφόροι στα κύτταρα της επιδερμίδας. Οι πρωτεΐνες ,όπως ξέρουμε, είναι, με τη σειρά τους, το βασικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα ανθρώπινα όργανα και φυσικά η επιδερμίδα. Μια από τις πιο πολύτιμες πρωτεΐνες του δέρματος είναι και το κολλαγόνο. Χωρίς αυτό το δίκτυο στήριξης της επιφανειακής στιβάδας αποδιοργανώνεται, σταδιακά ατονεί, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του, με αποτέλεσμα αρχικά να σχηματίζονται ρυτίδες και όσο ο χρόνος περνά να εμφανίζεται χαλάρωση.

Τι προσφέρουν στην επιδερμίδα. Η απώλεια και η φθορά του κολλαγόνου- από τη δεκαετία των 30 και μετά κάθε χρόνο χάνουμε 1% του κολλαγόνου ενώ μετά τα 50 το παραπάνω ποσοστό φτάνει το 2%- εξαιτίας ενδογενών και εξωγενών παραγόντων είναι, μπορούμε να πούμε, το σημείο ..εκκίνησης για το έντονο ενδιαφέρον και την αξιοποίηση των πεπτιδίων στις καλλυντικές συνθέσεις. Στη νεανική ηλικία τα πεπτίδια στέλνουν το μήνυμα για τη σύνθεση νέου κολλαγόνου. Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων εξασθενεί και η καλή «επικοινωνία» …χάνεται. Οι επιστημονικές έρευνες έδειξαν λοιπόν πως τα συνθετικά πεπτίδια, που περιέχονται στα καλλυντικά, λόγω του μικρού μοριακού τους βάρους διαπερνούν την επιφανειακή στιβάδα και χάρη στη βιομιμητική τους δράση ενεργοποιούν τη φυσική διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου. Σημαντική επίσης αποδεικνύεται και η συμβολή τους στη δέσμευση υγρασίας στις εσωτερικές στιβάδες με διπλά οφέλη. Ο προστατευτικός φραγμός ενδυναμώνεται και οι ρυτίδες γεμίζουν εκ των έσω.

Αποτελεσματικά; Ναι, με καλή «παρέα» ακόμη περισσότερο. Μπορεί τα πεπτίδια να καταγράφουν σημαντικές επιδόσεις και να ενισχύουν τα αντιγηραντικά οφέλη των καλλυντικών παρόλα αυτά από μόνα τους δεν κάνουν τα θαύματα, για τα οποία συχνά ακούμε να γίνεται λόγος. Το βέβαιο είναι ότι δεν υποκαθιστούν τις αισθητικές επεμβάσεις. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η δράση τους. Επιπλέον χρειάζονται χρόνο. Και πάνω απ’ όλα χρειάζονται …καλή παρέα, συστατικά με τα οποία θα συνεργάζονται και θα αλληλοσυμπληρώνονται για να καλύπτουν σε όλα τα επίπεδα τις αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας. Αντιοξειδωτικά , συστατικά αναπλήρωσης ( λιπαρά οξέα , υαλουρονικό οξύ, ceramides, γλυκοζαμινογλυκάνες ) αλλά και άλλα συστατικά αποκατάστασης ( βιταμίνη C και ρετινόλη) συνθέτουν ένα ενισχυμένο «οπλοστάσιο» που θα βοηθήσει την επιδερμίδα να παραμείνει για περισσότερο χρόνο νεανική, φωτεινή και ελαστική.

L.GR.MKT.04.2019.1314


<- Επιστροφή
Loading