Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η ενυδάτωση είναι η φροντίδα που δεν πρέπει ποτέ να στερούμε από την επιδερμίδα μας σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε. Αρκεί, στην πορεία του χρόνου, να την προσαρμόζουμε στις αλλαγές που προκύπτουν από ενδογενείς ή εξωτερικούς παράγοντες για να είναι πάντα εξίσου ευεργετική κι αποτελεσματική.

post item

Εκατομμύρια γυναίκες κάθε πρωί σ’ όλο τον κόσμο κάνουν ακριβώς την ίδια κίνηση. Η ενυδατική κρέμα είναι η πρώτη φροντίδα της ημέρας από τη νεανική, ήδη, ηλικία μέχρι την ωριμότητα. Με το πέρασμα όμως του χρόνου οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν. Το ίδιο κι ο τρόπος ενυδάτωσης.

  • Στη δεκαετία των 20. Για τις περισσότερες, σε αυτή τη φάση, η μάχη με την ακμή σταδιακά υποχωρεί, μαζί με την ορμονική «υπερ-δραστηριότητα»... Η νεανική επιδερμίδα δεν έχει ανάγκη από πολλά. Ενυδάτωση, καθαρισμός κι αντηλιακή προστασία συμπληρώνουν την ιδανική ρουτίνα περιποίησης και την καλύτερη «επένδυση» για μια όμορφη όψη του δέρματος στο μέλλον.

Ποιο ενυδατικό σας ταιριάζει. Το ζητούμενο για εσάς είναι η πρόληψη. Αναζητάτε λοιπόν ανάλαφρες, μη λιπαρές ενυδατικές συνθέσεις που δεν φράζουν τους πόρους, εμπλουτισμένες, ιδανικά, με αντιοξειδωτικούς παράγοντες , οι οποίοι εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες από την καθημερινή έκθεση στην UV ακτινοβολία και την περιβαλλοντική ρύπανση.

  • Στη δεκαετία των 30. Οι εντατικοί ρυθμοί καθημερινότητας και το οξειδωτικό στρες είναι η αιτία για την αφυδάτωση και το θαμπό χρώμα που σταδιακά εγκαθίσταται στην επιδερμίδα αφαιρώντας τη φρεσκάδα και τη φωτεινότητά της. Τα καλά νέα όμως είναι πως σε αυτή τη φάση αυτά τα ενοχλητικά «σημάδια» πρόωρης γήρανσης είναι ακόμη αναστρέψιμα.

Ποιο ενυδατικό σας ταιριάζει. Αντιοξειδωτική προστασία και ενυδάτωση. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το κλειδί για τη σωστή περιποίηση στη δεκαετία των 30 χρόνων. Αναζητάτε ενυδατικές κρέμες που συνδυάζουν υγραντικούς παράγοντες μαζί με βιταμίνες Α, C και/ή Ε. Οι πρώτοι παγιδεύουν νερό από το περιβάλλον, το συγκρατούν γύρω από τα κύτταρα της κεράτινης στιβάδας και τροφοδοτούν το δέρμα με υγρασία, ενώ οι δεύτερες ενισχύουν τον προστατευτικό φραγμό, προλαμβάνουν τις οξειδωτικές βλάβες και θωρακίζουν το δέρμα αποτελεσματικά στην επερχόμενη φθορά του χρόνου.

  • Στη δεκαετία των 40. Κάτι δείχνει να αλλάζει στην όψη και υφή της επιδερμίδας. Oι πρώτες ουσιαστικές αλλαγές είναι πλέον ορατές - αφυδάτωση, θαμπό ή τραχύ δέρμα, απώλεια σφριγηλότητας κι ελαστικότητας- με αποτέλεσμα να σχηματίζονται κι οι πρώτες, πιο έντονες ρυτίδες.

Ποιο ενυδατικό σας ταιριάζει. Οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να υπολειτουργούν, τα επίπεδα λιπιδίων μειώνονται σταδιακά κι η ξηρότητα που εμφανίζεται από τα μέσα της δεκαετίας αναδεικνύει την αδυναμία της επιδερμίδας να συγκρατήσει τα φυσικά αποθέματα υγρασίας. Τη λύση σ’ αυτήν την περίπτωση τη δίνουν οι ενυδατικές κρέμες με μαλακτική δράση και πιο πλούσια υφή. Σχηματίζουν μια λεπτή μεμβράνη στην επιφάνεια που αποτρέπει την απώλεια των φυσικών αποθεμάτων νερού. Σταθερή προστιθέμενη αξία οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες.

  • Στη δεκαετία των 50 και μετά. Η μείωση των οιστρογόνων που σηματοδοτεί την περίοδο της εμμηνόπαυσης έχει άμεσες και πολλαπλές επιπτώσεις στην όψη κι υφή του δέρματος. Οι αλλαγές είναι μεγάλες και στην πλειοψηφία τους απότομες. Η έντονη ξηρότητα, το πρώτο σημάδι, αναδεικνύει την απώλεια των φυσικών λιπιδίων - κεραμίδια, χοληστερόλη και λιπαρά οξέα - κι οδηγεί στην εξασθένηση του προστατευτικού φραγμού. Ταυτόχρονα, η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης μειώνεται ραγδαία με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χαλαρώνει κι οι ρυτίδες να διαγράφονται πλέον έντονα.

Ποιο ενυδατικό σας ταιριάζει. Στο κατώφλι των 50, κι όλων των χρόνων που ακολουθούν, το βασικό ζητούμενο είναι η αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φραγμού του δέρματος. Αναζητάτε γι’ αυτό ενυδατικές φόρμουλες με μαλακτικά συστατικά εμπλουτισμένες με ceramides, βιταμίνες και θρεπτικά έλαια που επανορθώνουν, ενισχύουν κι αποκαθιστούν τον αποδυναμωμένο προστατευτικό φραγμό εμποδίζοντας έτσι την εκ των έσω απώλεια της φυσικής υγρασίας.

L.GR.MKT.02.2019.1243


<- Επιστροφή
Loading