18/9/2018

Ώρα για επανόρθωση

By Skingurus

Συμβαίνει και στις πιο επιμελείς. Όσο σωστή και αν είναι η φροντίδα της επιδερμίδας στη διάρκεια των διακοπών, οι ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς στον ήλιο και στην παραλία αφήνουν τα ίχνη τους. Η χαρακτηριστική θαμπάδα, η τραχύτητα και η αίσθηση ότι το δέρμα μας έχει “στεγνώσει” δείχνουν την ανάγκη για εντατική ενυδάτωση. Όσο πιο άμεσα γίνεται…..

post item

Οι διακοπές για τις περισσότερες από εμάς αποτελούν παρελθόν. Δείχνουμε και νιώθουμε ξεκούραστες και με ανανεωμένη διάθεση, είμαστε έτοιμες να αναμετρηθούμε με τα ευχάριστα και τα δύσκολα της νέας περιόδου. Όλα καλά τις πρώτες μέρες της επιστροφής. Όταν, όμως, το χρώμα των διακοπών αρχίζει να ξεθωριάζει, η θαμπή, άτονη όψη , η αίσθηση τραβήγματος, η τραχιά υφή και ενίοτε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας, αναδεικνύουν την έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας εξαιτίας της παρατεταμένης παραμονής μας στην παραλία.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα. Γνωρίζουμε πλέον καλά πως η κεράτινη στιβάδα- η εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, αυτό που εμείς βλέπουμε και αγγίζουμε και που είναι σε άμεση επαφή με το περιβάλλον - περιέχει νερό σε ποσοστό 10-20%. Για να διατηρούνται τα αποθέματα στα φυσιολογικά τους επίπεδα, συμβάλλουν τόσο η δομή της που μοιάζει με τα κεραμίδια στη σκεπή ενός σπιτιού- τα νεκρά κύτταρα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο ώσπου να αντικατασταθούν με τα επόμενα που βρίσκονται από κάτω- όσο και ο Φυσικός Ενυδατικός Παράγοντας (NMF). Πρόκειται για μια ομάδα στοιχείων που αποτελούν το 30% της κεράτινης στιβάδας, συνιστούν το βασικό υγρόφιλο και υγροσκοπικό της συστατικό της και λειτουργούν ως «φύλακες» των επιπέδων υγρασίας. Όμως σε συνθήκες παρατεταμένης έκθεσης της επιδερμίδας σε δυσμενείς παράγοντες, όπως είναι ο ήλιος- ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών-, ο μηχανισμός του Φυσικού Ενυδατικού Παράγοντα βάλλεται , με αποτέλεσμα το νερό από τις βαθύτερες στιβάδες να εξατμίζεται και η ισορροπία στα επίπεδα υγρασίας να ανατρέπεται. Αυτή η έντονη διαδερμική απώλεια νερού αποτελεί τη βασική αιτία για την αφυδάτωση που εμφανίζεται στο δέρμα μας μετά τις διακοπές.

Tι κάνουμε.

· Η αφυδάτωση δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια παροδική διαταραχή του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας μας. Στο χέρι μας είναι να «επέμβουμε» όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά μπορούμε για να επαναφέρουμε την ισορροπία και τη χαμένη άνεση στο δέρμα. Η ήπια απολέπιση είναι η πρώτη κίνηση για άμεση αναζωογόνηση. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευθεί στην επιφάνεια, διεγείρουμε τον κυτταρικό μεταβολισμό και διευκολύνουμε τα δραστικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης να διεισδύσουν ευκολότερα στο δέρμα.

· Το επόμενο βήμα για το διψασμένο δέρμα είναι οι γερές δόσεις ενυδάτωσης πρωί και βράδυ που θα αναπληρώσουν πολύ γρήγορα τη χαμένη του υγρασία. Από την πληθώρα των ενυδατικών στοιχείων ιδανικοί «σύμμαχοι» της αφυδατωμένης επιδερμίδας έχουν αποδειχτεί τα επονομαζόμενα υδρόφιλα συστατικά με τη βιομιμητική τους δράση. Λειτουργούν, δηλαδή, όπως ακριβώς και οι υγροσκοπικές ουσίες που εκ φύσεως βρίσκονται στην κεράτινη στιβάδα, ελκύουν το νερό από το περιβάλλον, το συγκρατούν γύρω από τα κερατινοκύτταρα και τροφοδοτούν συστηματικά το δέρμα. Από τα πιο αποτελεσματικά υδρόφιλα συστατικά με άμεσα ορατά αποτελέσματα είναι η προβιταμίνη Β5,το υαλουρονικό οξύ, η ουρία και η γλυκερίνη.

Skingurus Tip: Εφαρμόζετε το ενυδατικό προϊόν της επιλογής σας όσο η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή- ιδανικά αμέσως μετά την τονωτική λοσιόν ή τη λοσιόν περιποίησης- για να απορροφήσει καλύτερα τα δραστικά συστατικά του.


L.GR.MKT.09.2018.0946


<- Επιστροφή
Loading