CONNECT:  
             

Ένα αντιοξειδωτικό με δράση... 24/7!

Λένα Ιωαννίδου Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015
Λένα Ιωαννίδου

 

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη, η πολύτιμη ουσία που κρύβει το σταφύλι, όχι μόνο προστατεύει την επιδερμίδα από την οξείδωση τη μέρα, αλλά επιπλέον, βοηθά τα κύτταρά της να ενισχύσουν τη φυσική τους άμυνα και να επανορθώσουν τις φθορές τους στη διάρκεια της νύχτας.

Θεωρούνται μαζί με τα αντηλιακά φίλτρα SPF, τα ισχυρότερα αμυντικά όπλα που διαθέτει η σύγχρονη κοσμητολογία για την προστασία της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση. Ο λόγος βέβαια για τα αντιοξειδωτικά, τις ουσίες οι οποίες δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που σχηματίζονται εξαιτίας της καθημερινής έκθεσης της επιδερμίδας μας στην UV ακτινοβολία, το στρες , τη ρύπανση και το σύγχρονο lifestyle. Σας θυμίζουμε εδώ ότι οι ελεύθερες ρίζες είναι εκείνα τα επικίνδυνα μόρια οξυγόνου με τα αζευγάρωτα ηλεκτρόνια που «κλέβουν» ηλεκτρόνια από άλλα μόρια , με αποτέλεσμα να οξειδώνουν τα κύτταρα και να επιταχύνουν τη χαλάρωση και τον σχηματισμό ρυτίδων προκαλώντας ανεπανόρθωτη φθορά στο κολλαγόνο και την ελαστίνη της επιδερμίδας.

Μέχρι σήμερα λοιπόν γνωρίζαμε ήταν ότι ο πρωταρχικός ρόλος των αντιοξειδωτικών είναι να ενισχύουν τη γραμμή άμυνας της επιδερμίδας από τις επιθέσεις που δέχεται στη διάρκεια της ημέρας. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ωστόσο έδειξαν ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον αντιοξειδωτικό που συνεχίζει τη δράση του και στη διάρκεια της νύχτας!

Πρόκειται για τη ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη που προέρχεται κυρίως από τη φλούδα των σταφυλιών και το κόκκινο κρασί και η οποία συγκαταλέγεται εδώ και πολλά χρόνια στη λίστα με τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν την επιδερμίδα τόσο από τις εξωγενείς περιβαλλοντικές βλάβες όσο και από τις ελεύθερες ρίζες που γεννά το ίδιο μας το σώμα..

Βελτιωτικό...άμυνας

Είναι γνωστό ότι οι μηχανισμοί λειτουργίας των κυττάρων είναι προγραμματισμένοι έτσι ώστε να... κρατούν άμυνα την ημέρα και να επιδιορθώνονται τη νύχτα. Οι επιθέσεις ωστόσο που δέχεται η επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες είναι πλέον πολλαπλές και συνεχείς. Έτσι, οι βλάβες συσσωρεύονται και με το πέρασμα του χρόνου τα κύτταρα χάνουν την ικανότητά τους ή απλά δεν προλαβαίνουν να τις επανορθώσουν στη διάρκεια της νύχτας- μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει και η κακή ποιότητα ύπνου που κάνουμε. Η αδυναμία τους αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή απώλεια της λάμψης, της ελαστικότητας και της πυκνότητας, την εμφάνιση δηλαδή ορατών σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα.

Δερματολογικές κλινικές μελέτες στα πανεπιστήμια της Νέας Ορλεάνης και της Βιρτζίνια έδειξαν ότι η παρουσία της ρεσβερατρόλης σε μια καλλυντική σύνθεση νύχτας βελτιώνει τις λειτουργίες ανάπλασης της επιδερμίδας, ενισχύει τις αντιστάσεις της απέναντι στις νέες επιθέσεις και ευνοεί τη σύνθεση νέου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες.

«Αυτό που διαφοροποιεί τη ρεσβερατρόλη από τα άλλα αντιοξειδωτικά» επισημαίνουν οι δερματολόγοι Dr. Farris και Dr. McDaniel, « είναι ότι προστατεύει τα μιτοχόνδρια –το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας των κυττάρων- και με την παρουσία της ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού απέναντι στο οξειδωτικό στρες-τα κύτταρα αρχίζουν να παράγουν τα δικά τους αντιοξειδωτικά».

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

2015-04-10
All about skin

Καλύπτει έκταση 2 τετραγωνικών μέτρων, ζυγίζει 4 περίπου κιλά και έχει πάχος  4 χιλιοστά –το πολύ....  

clean beauty

 

2019-10-16
​Η «καθαρή ομορφιά» είναι ...in

Δεν είναι μόνο φυτικά, δεν είναι μόνο «οικολογικά», δεν είναι μόνο φιλικά προς την επιδερμίδα. Τα...  

skin time

 

2019-10-09
Το «χρονολόγιο» της επιδερμίδας

Η επιδερμίδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει στη διάρκεια του …βίου της. Από λεία, απαλή,...  

hyaluronic acid

 

2018-02-05
Υαλουρονικό οξύ: το μέγεθος...  μετράει

Είναι αμέτρητες πλέον οι καλλυντικές φόρμουλες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, άλλοτε για να προσφέρουν...  

ελαστίνη

 

2017-09-04
​Πόση ελαστίνη έχει ακόμα η επιδερμίδα σας;

Τσιμπήστε το δέρμα στη ράχη του χεριού σας και παρατηρήστε πόσο γρήγορα επανέρχεται στην αρχική...  

Niacinamide

 

2019-10-11
Ένα plan B...3 για την επιδερμίδα

Όταν μιλάμε για βιταμίνες, οι πρώτες που μας έρχονται στο νου είναι η C, η Α και η Ε, ξεχνώντας...  

skincare ingredients penetration

 

2017-03-24
Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;