CONNECT:  
             

Η επέλαση των… λευκών

Λένα Ιωαννίδου Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015
Λένα Ιωαννίδου

 

Καμαρώνετε για το ωραίο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και ξαφνικά, μια μέρα, στον καθρέφτη αντικρίζετε τα πρώτα λευκά! Πριν σπεύσετε να τα καμουφλάρετε όπως-όπως και κυρίως , πριν πέσετε σε κατάθλιψη για τα χρόνια που πέρασαν-ιδίως αν δεν έχουν περάσει…-, σκεφτείτε ψύχραιμα τα επόμενα βήματά σας.

Η φύση συχνά είναι απρόβλεπτη. Τα πρώτα λευκά μαλλιά-θεωρητικά, σημάδι γήρανσης – μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους στα 20, στα 25, στα 30 μας , να συμβαδίσουν με την ηλικία της ωριμότητας ή και να μη μας επισκεφτούν παρά μόνο όταν φτάσουμε σε βαθιά γεράματα! Ωστόσο, σύμφωνα με τους κομμωτές, το φαινόμενο να έρχονται νέες γυναίκες με γκριζαρισμένα μαλλιά για βαφή, μοιάζει να εντείνεται, χρόνο με το χρόνο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Χωρίς ακόμα να υπάρχουν μελέτες που να το αποδεικνύουν, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι εκτός από τα γονίδια και ορισμένες ασθένειες, που είναι γνωστό ότι επιταχύνουν την λεύκανση της τρίχας, δύο ακόμη παράγοντες ενδέχεται να εμποδίζουν τη σύνθεση χρωστικής από τα μελανινοκύτταρα : το στρες και η μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Κάθε ηλικία και η λύση της

«Όσο μεγαλώνετε είναι προτιμότερο να τα αφήνετε λευκά ή να ξανοίγετε το χρώμα τους , γιατί το πρόσωπο σκληραίνει με τα χρόνια και τα λευκά μαλλιά το γλυκαίνουν» τονίζουν οι περισσότεροι κολορίστ. Αντίθετα, μια νέα γυναίκα είτε είναι μελαχρινή, είτε καστανή είτε ξανθιά, μπορεί άνετα παίξει με το χρώμα και να πειραματιστεί με καινούργιες αποχρώσεις κοντά στον φυσικό της τόνο –για να μην υπάρχει έντονη διαφορά με τη ρίζα- για να καλύψει τα πρώτα της γκρίζα, χωρίς να αναγκαστεί να επισκέπτεται συχνά το κομμωτήριο .

Όλα πάντως εξαρτώνται από το φυσικό χρώμα των μαλλιών καθώς και από την κατανομή των λευκών. Για παράδειγμα, στα φυσικά ξανθά μαλλιά , τα λευκά δεν ξεχωρίζουν και μπορείτε πολύ εύκολα με τη μέθοδο του μπαλεγιάζ να τα κάνετε σχεδόν αόρατα. Ακόμα και στα καστανά όμως, αν είναι λιγοστά και διάσπαρτα σε όλο το κεφάλι, ίσως να μην χρειαστεί να τα καλύψετε. Στα πιο σκούρα όμως μαλλιά ή αν τα λευκά είναι τούφες ολόκληρες και εμφανίζονται μπροστά, η βαφή είναι μάλλον αναγκαίο κακό…

Πριν αποφασίσετε να μπείτε οριστικά στο… «κλαμπ των βαμμένων γυναικών», κάντε καλύτερα ένα ραντεβού στο κομμωτήριο. Ο κολορίστ είναι σε θέση να σας συμβουλέψει για τα επόμενα βήματά σας και να σας προτείνει το είδος βαφής που σας εξυπηρετεί περισσότερο αλλά και τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν . Έχοντας τις πληροφορίες αυτές μπορείτε να επιλέξετε είτε να αφεθείτε στα χέρια του είτε να εφαρμόσετε μόνες σας τη βαφή στο σπίτι –δεν είναι καθόλου δύσκολο!

Τι να διαλέξω;

Αν τα λευκά σας είναι λιγότερο από 30% μπορείτε ακόμα και να τα καμουφλάρετε με τα ειδικά προϊόντα που προσφέρουν προσωρινή κάλυψη μέχρι το επόμενο λούσιμο. Αν τα λευκά μαλλιά καλύπτουν μέχρι το 30-50% του συνόλου, αναζητήστε βαφές ton sur ton-σε απόχρωση δηλαδή κοντά στη φυσική . Οι συνθέσεις αυτές περιέχουν χρωστικές και οξειδωτικούς παράγοντες αλλά χωρίς αμμωνία. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 2-3 μήνες. Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε απόχρωση μισό ή ένα τόνο πιο σκούρα από το χρώμα των μαλλιών σας.

Αν αναζητάτε κάλυψη των λευκών στο 100% ή αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας-ιδίως αν θέλετε να το ξανοίξετε- θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε μια μόνιμη οξειδωτική βαφή με χρωστικές που δεν καλύπτουν απλώς την επιφάνεια της τρίχας αλλά εισχωρούν σε βάθος προσφέροντας ένα ομοιόμορφο και σταθερό αποτέλεσμα . Το μόνο μειονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι βέβαια η διαφορά ανάμεσα στο βαμμένο τμήμα της τρίχας και στη ρίζα που γίνεται ορατή έπειτα από 1 περίπου μήνα, οπότε απαιτείται ανανέωση της βαφής.

Θέλω να τα αφήσω γκρίζα

Υπάρχει πάντα και η τολμηρή λύση, να αφήσετε τα μαλλιά σας χωρίς τεχνικές παρεμβάσεις. Στα σκούρα καστανά ταιριάζει το γκριζάρισμα-, ή salt & pepper όπως λέγεται συχνά-με την προϋπόθεση ότι τα λευκά είναι αρμονικά κατανεμημένα σε όλο το κεφάλι και ότι η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη. Μπορείτε επομένως να εκμεταλλευτείτε το «πρόβλημα» προς όφελός σας και να το μετατρέψετε σε στιλ, επιλέγοντας μια κοντή κουπ ή ένα φιλαριστό καρέ- αποφύγετε μόνο τα μακριά γκρίζα μαλλιά, σας γερνάνε. Αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιείτε συστηματικά τα εξειδικευμένα σαμπουάν που αφαιρούν την κιτρινίλα (ο αέρας όπως και ο καπνός του τσιγάρου οξειδώνουν τα λευκά μαλλιά ) και αναδεικνύουν τα ασημί ρεφλέ, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείπετε την τακτική φροντίδα με μάσκες θρέψης και αναδόμησης.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                                        

Σχετικά θέματα
Βαμμένα όμορφα μαλλιά
2014-12-29
Βαμμένα όμορφα μαλλιά
 
Γιατί άσπρισαν τα μαλλιά μου;
2015-05-19
Γιατί άσπρισαν τα μαλλιά μου;
 
Πάρτε το χρώμα στα χέρια σας
2018-05-14
Πάρτε το χρώμα στα χέρια σας
 

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
shampoing

 

2016-01-08
Είστε σίγουρες ότι λούζεστε σωστά;

Αναρωτιέστε γιατί όταν σας περιποιούνται στο κομμωτήριο, τα μαλλιά σας δείχνουν πιο ανάλαφρα, πιο...  

Patrick Ales, Phyto

 

2019-05-25
Έκανε τις γυναίκες ομορφότερες

Το όνομα Patrick Alès ίσως να μην σας λέει πολλά. Αν σας λέγαμε όμως ότι ο ξεχωριστός αυτός...  

Heat styling

 

2016-09-22
Κάτι να καίει ….αλλά όχι τα μαλλιά.

Είναι τα μαγικά εργαλεία που φορμάρουν, ισιώνουν, κάνουν μπούκλες. Δυστυχώς, για να τα κάνουν όλα...  

SPLIT ends

 

2017-01-13
Ψαλίδα: μπορούμε να την αποφύγουμε;

Είναι η πιο χαρακτηριστική ένδειξη ότι δεν συμπεριφερόμαστε σωστά στα μαλλιά μας. Ο μοναδικός τρόπος...  

Hair colouring

 

2016-06-14
Μια βαφή παρακαλώ… για το σπίτι

Λίγο η κρίση, λίγο ο χρόνος που δεν περισσεύει, λίγο η ευκολία στην αγορά τους, οι βαφές μαλλιών...  

hair conditioner

 

2016-05-23
Ανατομία ενός κοντίσιονερ

Ακούγεται παράξενο αλλά πολλές γυναίκες- κι ακόμα πιο πολλές Ελληνίδες – αποφεύγουν να χρησιμοποιούν...  

oily hair

 

2017-02-01
Πάλι θέλω λούσιμο….

Μαλλιά που «λαδώνουν», μαλλιά χωρίς όγκο και ζωντάνια, που δείχνουν θαμπά και άλουστα, μια μόλις...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;