CONNECT:  
             

Ο κομμωτής και ...τα λάθη μας

Αντωνία Θωμοπούλου Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

bad -habits Στο λίγο χρόνο που διαρκεί μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ζητάμε συνήθως να αλλάξει άρδην η όψη και η υφή της τρίχας. Δεν είναι πάντα εύκολο. Γιατί, όπως επισημαίνουν οι κομμωτές, το πρόβλημα ξεκινά από τη δική μας λανθασμένη , καθημερινή «συμπεριφορά» στα μαλλιά.

1. Αγνοούμε τον τύπο των μαλλιών μας, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε λάθος προϊόντα για την καθημερινή περιποίηση. Μια μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών , υποστηρίζουν οι κομμωτές, δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν με ακρίβεια τον τύπο των μαλλιών τους. Είναι πολλές εκείνες που πιστεύουν ότι έχουν χοντρή τρίχα – ενώ, στην πραγματικότητα είναι λεπτή- , να επιλέγουν τα αντίστοιχα προϊόντα και σύντομα η τρίχα να καταλήγει «βαριά», άτονη, με ίχνη λιπαρότητας. Όπως συμβαίνει και το αντίθετο.

Τι κάνουμε: Στην επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο αφήνουμε για λίγο τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και ζητάμε από τον κομμωτή να βοηθήσει στη σωστή διάγνωση των μαλλιών μας με τελικό στόχο να βρούμε τα σωστά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες τους.

2. Χρησιμοποιούμε το ίδιο σαμπουάν και κοντίσιονερ για …χρόνια. Τα μαλλιά στο πέρασμα του χρόνου υφίστανται αλλαγές είτε λόγω εσωτερικών , βλέπε ορμονικών, αλλαγών είτε λόγω των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών, είτε, το πιο συνηθισμένο, εξαιτίας των τεχνικών διεργασιών. Όλα αυτά συντελούν στο να διαφοροποιούνται και οι ανάγκες της τρίχας. Η χρήση ακατάλληλων προϊόντων αποτυπώνεται άμεσα στην καλή εικόνα της τρίχας.

Τι κάνουμε: Με τη σωστή ενημέρωση φροντίζουμε να εντοπίσουμε τις αλλαγές. Δεν είναι δύσκολο. Αν, για παράδειγμα, εκδηλώνεται περιστασιακή αραίωση τα μαλλιά χάνουν τον όγκο τους, η τρίχα γίνεται εύθραυστη και λεπτή. Από την άλλη, τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά αναγνωρίζονται πολύ εύκολα. Θαμπό χρώμα, άτονη όψη και τραχιά υφή υποδεικνύουν την ανάγκη για ενυδάτωση.

3. Αφήνουμε τα μαλλιά …ελεύθερα να μακραίνουν. Ξεκινάμε από ένα κοντό καρέ και με το νου στον τελικό στόχο- να φτάσουν τα μαλλιά τους ώμους και ακόμη πιο κάτω- αμελούμε, στο μεταξύ, να διατηρούμε τόσο την καλή φόρμα όσο και υφή. Το διαπιστώνουμε πολύ σύντομα με την εμφάνιση ψαλίδας στις άκρες των μαλλιών.

Τι κάνουμε: Στην περίπτωση ψαλίδας κόβουμε τις άκρες για να αποτρέψουμε την εξάπλωσή της στο υπόλοιπο της τρίχας. Τα μαλλιά που μακραίνουν, υπογραμμίζουν οι ειδικοί, έχουν ανάγκη από τακτικό φορμάρισμα για να διατηρείται σωστά ο όγκος του χτενίσματος και η καλή υφή της τρίχας.

4. Ίσιωμα με σίδερο σε λεπτά μαλλιά , με αποτέλεσμα να δείχνουν αραιά. Και η εικόνα είναι ακόμη πιο απογοητευτική στην περίπτωση που υπάρχει ψαλίδα στις άκρες. Το σίδερο εξασφαλίζει την απόλυτη λείανση, που αναζητούμε κυρίως σε απείθαρχα μαλλιά, μειώνοντας τον ανεπιθύμητο όγκο στο τελικό αποτέλεσμα. Σε περιπτώσεις όμως που η τρίχα είναι εκ φύσεως ιδιαίτερα λεπτή η χρήση του κάνει το πρόβλημα ακόμη πιο έντονο.

Τι κάνουμε: Αναζητούμε, με τη βοήθεια του κομμωτή, το χτένισμα που θα δώσει φυσικό όγκο στα λεπτά μαλλιά. Τα εξειδικευμένα προϊόντα styling μπορούν επίσης να βοηθήσουν αρκεί να χρησιμοποιούνται με φειδώ για να μην «βαραίνουν» ακόμη περισσότερο τη λεπτή τρίχα.

5. Ζητάμε το χτένισμα της αγαπημένης μας celebrity. Πόσες όμως έχουμε αναρωτηθεί, προηγουμένως, αν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και στον τύπο των μαλλιών μας; Παραβλέποντας, επιπλέον, το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές το άψογο χτένισμα της φωτογραφίας είναι αποτέλεσμα πολύωρης τεχνικής επεξεργασίας, με τις γνωστές συνέπειες στην υφή και κατάσταση της τρίχας.

Τι κάνουμε: Το ιδανικό χτένισμα είναι, πρώτα απ όλα, αυτό που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου, στον τύπο των μαλλιών αλλά και στον τρόπο ζωής κάθε γυναίκας. Το ζητούμενο είναι φεύγοντας από το κομμωτήριο να μπορούμε να διατηρούμε τη φόρμα και το στυλ του χτενίσματος εύκολα και γρήγορα χωρίς υπερβολικές τεχνικές επεξεργασίες που ταλαιπωρούν την υγεία και όψη της τρίχας.

 

Σχετικά θέματα
Πόσο καλά γνωρίζετε τα μαλλιά σας;
2014-08-24
Πόσο καλά γνωρίζετε τα μαλλιά σας;
 
5 αστικοί μύθοι για τα μαλλιά
2014-08-21
5 αστικοί μύθοι για τα μαλλιά
 
10+1 κινήσεις που σώζουν τα μαλλιά
2014-07-14
10+1 κινήσεις που σώζουν τα μαλλιά
 

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
shampoing

 

2016-01-08
Είστε σίγουρες ότι λούζεστε σωστά;

Αναρωτιέστε γιατί όταν σας περιποιούνται στο κομμωτήριο, τα μαλλιά σας δείχνουν πιο ανάλαφρα, πιο...  

Heat styling

 

2016-09-22
Κάτι να καίει ….αλλά όχι τα μαλλιά.

Είναι τα μαγικά εργαλεία που φορμάρουν, ισιώνουν, κάνουν μπούκλες. Δυστυχώς, για να τα κάνουν όλα...  

SPLIT ends

 

2017-01-13
Ψαλίδα: μπορούμε να την αποφύγουμε;

Είναι η πιο χαρακτηριστική ένδειξη ότι δεν συμπεριφερόμαστε σωστά στα μαλλιά μας. Ο μοναδικός τρόπος...  

Hair colouring

 

2016-06-14
Μια βαφή παρακαλώ… για το σπίτι

Λίγο η κρίση, λίγο ο χρόνος που δεν περισσεύει, λίγο η ευκολία στην αγορά τους, οι βαφές μαλλιών...  

hair conditioner

 

2016-05-23
Ανατομία ενός κοντίσιονερ

Ακούγεται παράξενο αλλά πολλές γυναίκες- κι ακόμα πιο πολλές Ελληνίδες – αποφεύγουν να χρησιμοποιούν...  

oily hair

 

2017-02-01
Πάλι θέλω λούσιμο….

Μαλλιά που «λαδώνουν», μαλλιά χωρίς όγκο και ζωντάνια, που δείχνουν θαμπά και άλουστα, μια μόλις...  

how to

 

2015-11-17
3+1 συστατικά που ''δουλεύουν'' στα μαλλιά

Οι επιλογές που μας προσφέρει η αγορά για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών είναι κάτι παραπάνω...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;