CONNECT:  
             

Μανικιούρ: Έχετε πιάσει τις....σωστές βάσεις;

Λένα Ιωαννίδου Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Ωραίο σχήμα, αψεγάδιαστο, λαμπερό βερνίκι. Μια προσεκτική ματιά όμως στα νύχια, ίσως αποκαλύψει αρκετά μικρά λάθη που κάνουμε στο μανικιούρ, άλλοτε από άγνοια κι άλλοτε από βιασύνη. Κάνουμε ένα μίνι τεστ γνώσεων να τα ανακαλύψουμε;

Πρέπει να αποφεύγουμε το λιμάρισμα των νυχιών με κινήσεις «πίσω-μπρος».

Σωστό: Το λιμάρισμα θα πρέπει πάντα να γίνεται με κινήσεις προς μια κατεύθυνση, παράλληλα με τα νύχια. Διαφορετικά, φθείρουμε την κερατίνη τους και τα νύχια γίνονται εύθραυστα και ξεφλουδίζουν .

Θα πρέπει να δίνουμε σχήμα αμυγδάλου στο νύχι, λιμάροντας τα πλαϊνά, για να μην «μπαίνει» στο δέρμα.

Λάθος. Το σχήμα των νυχιών θα πρέπει να είναι τετραγωνισμένο με παράλληλες άκρες, ελαφρώς στρογγυλεμένες -σίγουρα όχι σε σχήμα αμυγδάλου! Το υπερβολικό λιμάρισμα των πλαϊνών, ευνοεί τον σχηματισμό παρωνυχίδων.

Είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε πόνο όταν σπρώχνουμε τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι.

Λάθος. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι εύκολη και εντελώς ανώδυνη. Αν αισθανόμαστε πόνο σημαίνει ότι είτε οι κινήσεις μας είναι πολύ απότομες ή ότι δεν φροντίζουμε τα νύχια μας όσο πρέπει. Όπως συμβουλεύουν οι επαγγελματίες , αν ταλαιπωρούμε τα χέρια μας συστηματικά (με απορρυπαντικά, σκόνη κλπ) δεν θα πρέπει να παραλείπουμε να απλώνουμε, ει δυνατόν και καθημερινά, κάνοντας απαλό μασάζ , το ειδικό θρεπτικό λάδι που περιποιείται τα νύχια και μαλακώνει τα πετσάκια.

Θα πρέπει να κόβουμε τακτικά τα πετσάκια για να «καθαρίζει» η περίμετρος του νυχιού .

Λάθος. Δεν κόβουμε τα πετσάκια γιατί θα ξαναβγούν πιο σκληρά και τραχιά και θα εμποδίζουν το νύχι να αναπνέει. Χρησιμοποιούμε το ειδικό μαλακτικό προϊόν σε κάθε νύχι ξεχωριστά , ή βουτάμε για λίγα λεπτά τα δάχτυλά μας σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε ρίξει υγρό σαπούνι ή άλατα μπάνιου και κάνουμε απαλό μασάζ για να αποκολληθεί ευκολότερα το πετσάκι από τη βάση του νυχιού. Στη συνέχεια, με το ειδικό ξυλάκι σπρώχνουμε τα πετσάκια προς τα μέσα. Μόνο εάν χρειαστεί, κόβουμε με το πενσάκι –από τη φαρδιά πλευρά του, παράλληλα με το δέρμα γύρω από το νύχι- τα πετσάκια που περισσεύουν.

Δεν είναι υποχρεωτικό να απλώνουμε κάθε φορά βάση πριν το βερνίκι.

Λάθος. Η βάση είναι απαραίτητη γιατί λειαίνει την επιφάνεια των νυχιών, τα προστατεύει από τις χρωστικές του βερνικιού –διαφορετικά η κερατίνη «βάφει» από τις σκούρες αποχρώσεις- και διευκολύνει τη σωστή εφαρμογή του χρώματος. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, αν βάφουμε συστηματικά τα νύχια με σκουρόχρωμα βερνίκια, μπορούμε να τα περνάμε με διπλή στρώση base coat.

Η λεύκανση των νυχιών με buffer πρέπει να γίνεται κάθε φορά που κάνουμε μανικιούρ.

Λάθος. Το buffer χρησιμοποιείται για να απαλύνει την κιτρινίλα ή τις γραμμές. Όταν όμως γίνεται κατάχρηση ευαισθητοποιεί τα νύχια. Επομένως το χρησιμοποιούμε με φειδώ .

Το βερνίκι νυχιών απλώνεται πάντα σε δύο στρώσεις αν θέλουμε να έχουμε σωστή απόδοση του χρώματος .

Σωστό. Την πρώτη φορά περνάμε σε κάθε νύχι με μια λεπτή στρώση χρώματος. Η δεύτερη και πιο πυκνή στρώση είναι αυτή που θα προσφέρει ομοιογένεια και λαμπερό φινίρισμα, θα κρύψει τις μικρές μας …αστοχίες και θα αποδώσει σωστά την απόχρωση που βλέπουμε στο μπουκαλάκι του βερνικιού.

Έπειτα από κάθε στρώση βερνικιού περνάμε μια στρώση top coat .

Λάθος. Το top coat απλώνεται μόνο στο τέλος, σε μια μόνο στρώση, για να δώσει εξτρά γυαλάδα στο βερνίκι, διάρκεια στο χρώμα και προστασία από τα …ατυχήματα.


 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
stretch marks

 

2015-11-25
Ραγάδες: Όταν το δέρμα φτάνει στα όριά του

Μοιάζουν να χαράζουν το σώμα μας για να μας θυμίζουν σημαντικές φάσεις της ζωής μας, την εφηβεία,...  

cellulite

 

2016-05-19
Κυτταρίτιδα: δεν φταίει μόνο το λίπος

Πάνε 150 χρόνια από τότε που επινοήθηκε ο όρος cellulitis για να περιγράψει την καπιτονέ όψη της...  

Βody hydration

 

2016-06-24
Ενυδάτωση: τη ζητά και το σώμα

Σε αντίθεση με το πρόσωπο η επιδερμίδα του σώματος χρειάζεται μόνο απλή ενυδάτωση για να διατηρείται...  

landscape

 

2016-09-07
Οι ρυτίδες δεν σταματούν στο πρόσωπο

Ακόμη κι αν δεχτούμε πως η λεπτή εκ φύσεως επιδερμίδα δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις, γεγονός...  

κυτταρίτιδα

 

2017-04-03
Η λέξη-και η όψη- που μισούμε…

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η κυτταρίτιδα μπαίνει ξανά στη ζωή μας. Όχι ότι δεν υπήρχε τους προηγούμενους  μήνες,...  

Knees-Elbows, Dry skin

 

2017-05-04
Body alert!

Η ξαφνική άνοδος της θερμοκρασίας έρχεται να μας θυμίσει την ανάγκη εντατικής φροντίδας που έχουν...  

skincare for legs

 

2016-07-14
Ένα ζευγάρι υπέροχες γάμπες

Το ακαταμάχητο σύμβολο γοητείας και θηλυκότητας, αναδεικνύεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Για να διατηρήσουν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;