CONNECT:  
             

Αντηλιακό: ποιο είναι το κατάλληλο για μένα:

Αντωνία Θωμοπούλου Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019
Αντωνία Θωμοπούλου

 

sun - protection Για να απολαύσουμε ήλιο και θάλασσα χωρίς δυσάρεστες και επώδυνες εκπλήξεις αναζητούμε το σωστό αντηλιακό που θα οχυρώσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα απέναντι στις ακτίνες UV. Ποιο είναι το κατάλληλο και ποιες προϋποθέσεις χρειάζεται να πληροί μια αντηλιακή σύνθεση για να προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία και υγεία του δέρματός μας;


Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η συστηματική χρήση αντηλιακού είναι η πιο σημαντική κίνηση προστασίας της επιδερμίδας αφού προλαμβάνει την εμφάνιση σημαδιών φωτογήρανσης, του βασικού λόγου πρόωρης γήρανσης αλλά κυρίως μειώνει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος, μελάσματος, προκαρκινικών βλαβών και, πάνω απ’ όλα, του μελανώματος, της πιο σοβαρής μορφής καρκίνου του δέρματος. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο οι ειδικοί επισημαίνουν τους κανόνες που οφείλουμε να έχουμε κατά νου πριν αναζητήσουμε τα εξειδικευμένα προϊόντα για την καθημερινή προστασία της επιδερμίδας. Πιο αναλυτικά κάθε αντηλιακή σύνθεση πρέπει να διαθέτει τρία βασικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο τύπος ή οι ανάγκες κάθε δέρματος ξεχωριστά όπως επίσης και οι συνήθειες των διακοπών δίνουν το στίγμα στην επιλογή του σωστού αντηλιακού. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Τα βασικά χαρακτηριστικά.

1. Nα προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος ( Broad spectrum), τόσο από τις UVB όσο και τις UVA ακτίνες. Οι πρώτες «ευθύνονται» για τις άμεσες συνέπειες- το ηλιακό έγκαυμα – ενώ οι δεύτερες για τις μακρόχρονες, τη φωτογήρανση και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Όμως και οι δύο φέρουν εξίσου την ευθύνη για τις κυτταρικές αλλοιώσεις και τη βλάβη του DNA που είναι η αιτία για τον καρκίνο του δέρματος.

2. Να έχει δείκτη προστασίας SPF 20 ή και υψηλότερο. Για ευαίσθητα δέρματα, όπως και τα παιδιά, συστήνεται η χρήση αντιηλιακού με πολύ υψηλή προστασία SPF 50+. Δίχως τη χρήση αντηλιακού και ανάλογα με τον τύπο δέρματος η έκθεση στον ήλιο είναι ασφαλής για 5 έως 30 λεπτά. Πολλαπλασιάζοντας λοιπόν το δείκτη προστασίας με τον προσωπικό μας χρόνο αντοχής έχουμε το συνολικό χρονικό διάστημα που μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια στον ήλιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κανένα αντηλιακό προϊόν, όσο υψηλό SPF και αν έχει, δεν προσφέρει 100% προστασία από τον ήλιο. Αυτό που μας διασφαλίζει είναι η συνέπεια και η συνέχεια στην εφαρμογή του προϊόντος για όσην ώρα είμαστε εκτεθειμένοι.

3. Να είναι ανθεκτικό (Water resistant )στο νερό. Κανένα αντηλιακό δεν είναι και δεν μπορεί – τεχνικά- να είναι αδιάβροχο. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει ότι πολλά φίλτρα νέας τεχνολογίας είναι ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα για 40 λεπτά παραμονής μας στο νερό. Σε κάθε περίπτωση για τη σωστή προστασία οφείλουμε να το ανανεώνουμε ανά 2 ώρες.

Και τα προσωπικά ….κριτήρια

4. Να ανταποκρίνεται στις εξειδικευμένες ανάγκες- πρόσωπο και σώμα.

5. Για το πρόσωπο επιλέγουμε πάντα αντηλιακό προϊόν σε μορφή κρέμας. Ιδανικά στη σύνθεσή του περιλαμβάνονται αντιοξειδωτικοί και ενυδατικοί παράγοντες. Οι πρώτοι ενισχύουν την αντηλιακή προστασία και προλαμβάνουν τη φωτογήρανση, ενώ οι δεύτεροι ολοκληρώνουν την καλλυντική περιποίηση του δέρματος.

6. Για τις πολύ ευαίσθητες ή μη ανεκτικές επιδερμίδες οι ειδικοί συστήνουν συνθέσεις εμπλουτισμένες με ορυκτά φίλτρα - οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου- χωρίς άρωμα ή χρωστικές ουσίες.

7. Στα λιπαρά δέρματα ταιριάζουν τα αντηλιακά προϊόντα με λεπτόρρευστη υφή στα οποία αναγράφεται η ένδειξη μη φαγεσωρογόνο ( non-comedogenic).

7. Τέλος, για την επιδερμίδα του σώματος οι επιλογές είναι περισσότερες. Μπορεί να είναι ένα παχύρρευστο γαλάκτωμα, ένα αντηλιακό σπρέι ή ένα ξηρό και θρεπτικό λάδι. Το πρώτο συστήνεται κυρίως σε ώριμα, ξηρά δέρματα, τα ξηρά έλαια νέας γενιάς ταιριάζουν σε κάθε τύπο και ανάγκη αφού πλέον έχουν και υψηλούς δείκτες προστασίας. Ενώ, τα αντηλιακά σπρέι που εφαρμόζονται εύκολα και γρήγορα χωρίς καν επάλειψη ενδείκνυνται σε όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.

L.GR.MKT.06.2019.1360

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
day cream skin benefits

 

2020-01-31
Κρέμα ημέρας: το τρίπτυχο της ολοκληρωμένης δράσης

Συχνά την ονομάζουμε και απλά ενυδατική προσδιορίζοντας έτσι το βασικό της στόχο. Όμως η κρέμα ημέρας...  

bepanthol

 

2020-01-29
​10 ρόλοι για την προβιταμίνη Β5

Ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύει, καταπραΰνει τους ερεθισμούς, επανορθώνει και  αναπλάθει. Η δράση...  

bepanthol

 

2019-12-27
Ένα τατουάζ αποκαλύπτεται

Είναι ένα έργο τέχνης, ανεξίτηλο και μόνο δικό μας. Για να αναδειχθούν όμως το σχέδιο και τα χρώματα...  

winter skincare

 

2019-12-23
Ο χειμώνας θέλει τη φροντίδα του

Έστω και με «διακοπές» ο χειμώνας είναι εδώ. Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας από τους ζεστούς...  

sensitive skin

 

2019-11-30
​H επιδερμίδα εκπέμπει SOS.

Ξηρότητα, ερεθισμός, κοκκινίλες, τραχιά υφή, δέρμα που «τραβάει». Όταν ξεκινάμε να νιώθουμε ενοχλήσεις...  

body-lotion

 

2019-11-27
Ενυδάτωση σώματος: το χειμώνα απαραίτητη όσο ποτέ

Ακούγεται ίσως παράδοξο αλλά το χειμώνα η επιδερμίδα του σώματος- έστω και αν είναι καλά προστατευμένη...  

eczema bepanthol

 

2019-10-31
6 απλές κινήσεις για να ζούμε καλύτερα με το έκζεμα

Δέρμα ευαίσθητο και τόσο ξηρό που σε τραβάει διαρκώς. Κοκκινίλες, ξεφλούδισμα, φλεγμονή και ανυπόφορη...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;